Home ontdek Schotland Alles over boekendorp Wigtown in Zuid-Schotland

Alles over boekendorp Wigtown in Zuid-Schotland

by admin

Wist jij dat je in Zuid-Schotland een dorpje kunt bezoeken dat bekend staat als het boekendorp van Schotland? Het is een klein, knus dorpje waar ongeveer 1000 mensen wonen, maar waar je ruim 12 boekenwinkels vindt! Inclusief de grootste tweedehandsboekenwinkel van het land. Moet je nagaan hoeveel meer boeken hier te vinden zijn dan mensen! En het allerleukste: je kunt er zelfs een week lang eigenaar van een boekenwinkel zijn. In dit artikel lees je alles over boekendorp Wigtown in Zuid-Schotland.

Wat maakt Wigtown zo bijzonder?

Wigtown is “Scotland’s National Book Town”. Gelegen in Galloway in het zuidwesten van Schotland. Je vindt er allerlei boekenwinkels. De één staat vol kinderboeken en de ander blinkt uit in tweedehands vondsten. Mijn favoriet: The Bookshop: de grootste tweedehands boekenwinkel in heel Schotland. Hier kun je eindeloos zoeken naar boeken voor je eigen verzameling. De grote kater Captain is hier heer en meester en vergezelt je graag in ruil voor een aai over zijn kopje.

Ook The Old Bank Bookshop vond ik een fantastische boekenwinkel, waar je eindeloos kunt blijven spuren naar die ene nieuwe vondst die je hart een sprongetje doet maken. Of je nu houdt van romans of geschiedenisboeken of liever wegdroomt bij een gedichtenbundel. Kijk op deze website voor een overzicht van alle boekenwinkels in Wigtown.

Ook worden er regelmatig literatuurfestivals in Wigtown georganiseerd en kun je er leuke winkeltjes, galeries en cafés bezoeken. Zo struinde ik door antiekzaakjes waar ik bijzonder hebberig werd van allerlei snuisterijen. Als je van boeken houdt of gewoon de bijzondere sfeer van een zogenaamd boekendorpje wilt opsnuiven, dan is Wigtown absoluut de moeite van een bezoek waard. Aanrader: lunch of diner in het Craft Hotel waar je op koude dagen kunt wegkruipen bij een knisperend haardvuurtje. Kijk voor meer informatie over Wigtown op deze website.

De prachtige boekenwinkel The Bookshop.
Een hoekje in The Book Shop.

Boekenwinkeleigenaar voor een week

Heb je altijd al de eigenaar van een boekenwinkel willen zijn? Dat kan in Wigtown! Je moet zo’n drie jaar van tevoren een boeking maken, maar dan heb je ook wat om naar uit te kijken. Je verblijft minimaal een week in het appartement boven de tweedehandsboekhandel The Open Book tegen een schappelijke prijs en als tegenprestatie mag je deze zaak zelf runnen. Onvergetelijk! Kijk voor meer informatie op deze website.

Lees ook: 10x de mooiste plekken in Zuid-Schotland.

Een kleurrijk straatje in Wigtown.

Dit vind je misschien ook leuk

laat een reactie achter