Home praktische info Vliegen naar Schotland: alle opties en handige tips

Vliegen naar Schotland: alle opties en handige tips

by admin

Wil jij vliegen naar Schotland? Er zijn vier* moderne en handig gelegen vliegvelden in Schotland waar je vanaf Schiphol naartoe kunt vliegen. Of je nu een stedentrip gaat maken of daar een auto wilt huren om het land verder te verkennen. Ik heb ze alle 4 getest. Ontdek hier welk vliegveld voor jouw Schotland reis het handigst is om naartoe te vliegen en wat de mogelijkheden zijn.

* er zijn meer vliegvelden in Schotland, maar in dit artikel worden alleen de grotere, moderne vliegvelden genoemd.

Lees ook het artikel: Auto huren in Schotland? Lees deze tips

Edinburgh Airport

Voor een stedentrip Edinburgh, maar ook een trip naar de Cairngorms, Loch Lomond of het zuiden van Schotland is Edinburgh Airport het meest handig om op te vliegen. Het is modern vliegveld met restaurants en shops en je kunt er een auto huren.

Ook kun je vanaf Edinburgh Airport een bus, trein of een taxi naar het hart van de stad Edinburgh pakken. De trein gaat elke 7 minuten naar het centrum. De goedkoopste optie is de bus. Je pakt bus Airlink 100, koopt een kaartje bij de chauffeur (cash of creditcard) en reist naar de stad. Ook kun je deze bus pakken naar Glasgow, Dundee, Fife, Stirling en het Engelse Newcastle. Klik hier voor meer informatie.

De vliegtijd van Schiphol naar Edinburgh Airport is 1.30 uur. Je kunt rechtstreeks vliegen met EasyJet en KLM. Klik hier voor aanbiedingen en om te boeken.

Vliegen naar Schotland: alle opties en handige tips
Edinburgh Airport.

Glasgow International Airport

Voor een stedentrip Glasgow, maar ook een trip naar Loch Lomond of het zuiden van Schotland is Glasgow International Airport het meest handig om op te vliegen. Ook dit is een modern vliegveld met restaurants en shops en je kunt er een auto huren.

Ook vanaf Glasgow International Airport kun je een bus, trein of een taxi naar het hart van de stad Glasgow pakken. Als je de trein pakt moet je wel eerst een stukje met de bus. Klik hier voor meer informatie.

Ook hier is de goedkoopste optie de bus. Je pakt bus Glasgow Airport Express service 500. Je kunt aan boord of alvast online een ticket kopen. In 15 minuten ben je in de stad. Klik hier voor meer informatie.

De vliegtijd van Schiphol naar Glasgow Airport is 1.30 uur. Je kunt rechtstreeks vliegen met EasyJet en KLM. Klik hier voor aanbiedingen en om te boeken.

Glasgow Airport.

Aberdeen Airport

Wil je de stad Aberdeen verkennen en misschien ook nog de regio Aberdeenshire? Vlieg dan naar Aberdeen Airport. Ook dit is een modern vliegveld met restaurants en shops en je kunt er een auto huren.

Ook vanaf Aberdeen Airport kun je een bus, trein of een taxi naar het hart van de stad Aberdeen pakken. Als je de trein pakt moet je wel eerst een stukje met de bus. Klik hier voor meer informatie.

Ook hier is de goedkoopste de bus. Je hebt hier niet, zoals in Edinburgh en Glasgow, een speciale bus die op en neer rijdt. Je moet hier een reguliere bus pakken. Je kunt naar het centrum van Aberdeen reizen en andere bestemmingen. Klik hier voor meer informatie.

De vliegtijd van Schiphol naar Aberdeen Airport is 1.30 uur. Je kunt rechtstreeks vliegen met KLM. Klik hier voor aanbiedingen en om te boeken.

Lees ook: Reizen per openbaar vervoer in Schotland? Alles wat je wilt weten

Inverness Airport

De Hooglanden verkennen of misschien zelfs richting het noorden of Isle of Skye? Dan kun je het beste vliegen op Inverness Airport. Ondanks dat dit een klein vliegveld is, is dit mijn favoriete vliegveld. Simpelweg omdat het je bij de landing en vertrek trakteert op vol zicht op de Hooglanden! Het vliegveld heeft dan ook de bijnaam “The gateway tot he Highlands”.

Je kunt er een snack en een kop koffie kopen, maar niet uitgebreid(er) lunchen of dineren zoals je wel bij de andere vliegvelden kunt. Er gaat een bus naar het centrum van Inverness. Deze lijn heet Service 11. Klik hier voor meer informatie.

Je kunt er een auto huren en zo aan je roadtrip door de Hooglanden (of zelfs verder) beginnen. De vliegtijd van Schiphol naar Inverness Airport is 1.45 uur. Je kunt rechtstreeks vliegen met KLM. Klik hier voor aanbiedingen en om te boeken.

Het vliegveld van Inverness in de Hooglanden.

Disclaimer: in dit artikel staan affiliate links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Schotlandinfo.nl te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

Dit vind je misschien ook leuk

laat een reactie achter